Sri Lanka'da törene saldırı: 156 ölü, yüzlerce yaralı

Sri Lanka'da törene saldırı: 156 ölü, yüzlerce yaralı

Sri Lanka iç savaşın sona erdiği 2009'dan bu yana en büyük saldırılara sahne oldu. Paskalya Bayramı'nın kutlandığı bugün 3 kilise ve 3 otele saldırı düzenlendi. En az 156 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce de yaralı var. Saldırıyı üstlenen olmadı.y

Asya'nın doğusundaki ülkelerden Sri Lanka, Hrıstiyanların Paskalya Bayramı'nı kutladığı bugün kana bulandı. 

Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St.Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine düzenlenen 6 saldırıda en az 156 kişi yaşamını yitirdi, 400'e yakın kişi de yaralandı. Ölenler arasında 35 yabancı da olduğu söyleniyor.

Öte yandan polis Colombo'nun yakınlarındaki Dehiwela'da bir hayvanat bahçesinden yedinci bir patlama haberi geldiğini açıkladı.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, korkakça saldırıları güçlü biçimde kınadığını belirterek, "Tüm Sri Lankalılara bu trajik dönemde bir arada ve güçlü kalmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Saldırıyı üstlenen olmadı.

Sri Lanka ordusunun ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütünün yenildiğini ilan etmesiyle iç savaşın sona erdiği 19 Mayıs 2009'dan bu yana ülkede bu denli büyük saldırılar yaşanmamıştı. Saldırıların niteliği henüz bilinmezken Sri Lanka polisinin daha önceden intihar saldırıları konusunda uyarıldığı ortaya çıktı.

2012'deki nüfus sayımına göre Hristiyanlık ülkenin 4. büyük dini.

ERDOĞAN: TÜM İNSANLIĞA KARŞI YAPILMIŞTIR

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.