SP'li İslam'dan Demirtaş çıkışı: Büyük facia

SP'li İslam'dan Demirtaş çıkışı: Büyük facia

Saadet Parti milletvekili Cihangir İslam, HDP'li Demirtaş, Önder ve Baluken'in cezalarının onanmasını değerlendirdi.

Kararı vicdanen kabul edilemez bulan İslam, “Bu kararların elbette ki hukuki olmaktan ziyade siyasi olduğu görünüyor. Bugün yargının en büyük problemi kararlarını önündeki yasa, anayasalar ya da cari mevzuatlardan ziyade kaynağını tespit edemediğimiz bir kaynaktan alma izlenimi veriyor olması. AİHM’in kararından sonra başka bir takım dosyalar gündeme getirildi. Yargı süreci tarihimizde görülmemiş bir hızla onaylanıyor ve cezaya çevriliyor. Bu da Türkiye’nin acil olarak hukuk devletine evirilmesi gerektiğine işaret ediyor” diye belirtti.

İslam, “Yargı ondan talimatını alır ya da almaz, o onların vicdanı ve bağımsızlığına kalmış bir şeydir. Elbette ki yargıya da bir gönderme var ama daha büyük skandal Türkiye’de en üst ağzın çıkıp, Türkiye’nin imza koyduğu bir sözleşmenin bağlayıcı olan kararını uygulamayacağı yönde açıklama yapmasıdır. Bu yönüyle büyük bir facia vardır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.