Soylu'dan yeni operasyon işareti: '25 bin kişi tespit edildi'

Soylu'dan yeni operasyon işareti: '25 bin kişi tespit edildi'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni ve büyük bir operasyonun sinyalini verdi.

5 Temmuz Darbe girişimi sonrası Bylock kullandığı gerekçesiyle binlerce kişi gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Soylu'nun açıklaması ile yeni bir Bylock operasyonunun başlatılacağının işareti verildi. 

Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: 

"ByLock konusunda yaptığımız çalışmalarla, daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25 bin 149 ID'nin kullanıcısı tespit edilmiş, 1387’si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir." dedi.

"ByLock kullanıcısı olmayan ancak ByLock kullanıcısı şahıslar arasındaki mesaj ve mail içeriklerinden örgütle irtibat ve iltisaklı olduğu belirlenen, 679’u kamuda halen görevde 2 bin 341 kişi tespit edilerek bilgiler yine ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları ile paylaşılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.