Soylu’dan HDP’lilere: Sizi bu milletin vekili kabul etmiyoruz

Soylu’dan HDP’lilere: Sizi bu milletin vekili kabul etmiyoruz

İçişleri Bakanı Soylu, HDP’li vekiller için “Sen milletin milletvekili değilsin, seni milletin milletvekili olarak kabul etmiyoruz. Sen Kandil’in milletvekilisin, PKK’nın vekilisin, PKK’nın uşağısın ve oyuncağısın” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) seçim bürosu açılışında halka seslendi.

Açılış sırasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri için “PKK’nın uşağı ve oyuncağı” ifadelerini kullanan Soylu, HDP’li vekillerin “İmralı’daki tecrit son bulsun” talebiyle açlık grevindeki Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek yürüyüşüne izin verilmediğini hatırlattı.

Soylu şunları söyledi:

“Neymiş Apo için HDP’li milletvekilleri yürüyecekmiş. Ne oldu? ‘Yürütürsek adam değiliz’ dedik. Betona oturdular mı?

“Sen bu milletin milletvekili değilsin, seni bu milletin milletvekili olarak kabul etmiyoruz. Sen Kandil’in milletvekilisin, PKK’nın vekilisin, PKK’nın uşağısın ve oyuncağısın.”

Son 3 seçimde HDP
HDP, 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde, geçerli 50 milyon 137 bin 175 oyun 5 milyon 867 bin 302'sini aldı. (%11,7 - 67 milletvekili)

1 Kasım 2015'teki milletvekili seçimlerinde, geçerli 47 milyon 840 bin 231 oyun 5 milyon 148 bin 85'ini aldı. (%10,8 - 59 milletvekili)

7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde ise geçerli 46 milyon 163 bin 243 oyun 6 milyon 58 bin 489'unu aldı. (%13,1 - 80 milletvekili)

Soylu "Sizi yürüten adam değildir" demişti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Şubat Pazar günü yaptığı açıklamada milletvekillerinin Leyla Güven’e destek yürüyüşüne izin verilmeyeceğini söylemişti:

"Şimdi Apo içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum