Soylu: Van’da 250 konut ve 300 ahır yıkıldı

Soylu: Van’da 250 konut ve 300 ahır yıkıldı

 Van'da 9 kişinin hayatını kaybettiği depreme ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 250 konut ve 300 ahırın yıkıldığını ve 700 konutun da hasar aldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'da bu sabah meydana gelen ve Van'da 9 kişinin hayatını kaybettiği 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 250 konutun ve 300 ahırın yıkıldığını belirten Bakan Soylu, "700 konutta da ağır hasar var" dedi.

 ‘CAN VE MAL KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL’

Soylu, İran'da saat 19.00'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki ikinci depreme ilişkin yaptığı açıklamada ise, "Yaptığımız tespitlerde herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil" dedi.

Öte yandan bölgeden gelen haberlere göre ikinci büyük depremde de yıkımların olduğu ve enkaz altında kalanların olduğu bilgisi de mevcut.

Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü Van’da evleri yıkılan köydeki depremzedeler yardım çağrıları yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.