Soylu Diyarbakır HDP İl Binası'ndaki eyleme gitti

Soylu Diyarbakır HDP İl Binası'ndaki eyleme gitti

İçişleri Bakanı Soylu ve bazı sanatçılar Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve sanatçılar Hülya Koçyiğit, Gülben Ergen, Muazzez Ersoy, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu ve Hazım Körmükçü, Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Dağa kaçırıldığını söyledikleri oğullarını geri isteyen aileler 11 gün önce oturma eylemine başlamıştı. 3 aileyle başlayan eyleme katılan aile sayısı 28'e çıktı.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu "Bütün Türkiye ve dünyaya ortaya koydukları haykırışa destekleri getirdim. Kendi çocukları için burada değiller. Bu, bir siyasi partinin terör örgütüne kendisini kullandırılmasının sonunu oluşturacak hem hayır bir adımdır hem de güçlü bir adımdır. Bu annelerin evlatlarını terör örgütünden kurtarabileceği önemli bir adımdır. Bütün Türkiye onları destekliyor" diye konuştu.

Dağa kaçırıldığı iddia edilen çocuklara çağrı yapan Yavuz Bingöl de "Bu yanlıştan geri dönün. Annelerinizi ağlatmayın. Silahları bir meydanda yakın. Bu ülke 50 bin insanını kurban etti teröre. Yeter artık. Anne feryadının siyaseti olmaz. Biz de bugün buraya geldik. Burada siyasi şov olarak bakan arkadaşlarımız var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum