Soylu: AYM Başkanı’nın aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini FETÖ’den ihraç ettim

Soylu: AYM Başkanı’nın aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini FETÖ’den ihraç ettim

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerginlik sürüyor.

Bakan Soylu, dün akşam TGRT Haber'e yaptığı açıklamalarda AYM kararlarını ve Arslan’ı eleştirdi.

Soylu, "AYM Başkanı, Polis Akademisi Başkanı'ydı. Ben onda bir kabahat bulmuyorum ama bir tespiti ortaya koyuyorum. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41'ini FETÖ'den ben ihraç ettim" dedi.

Daha önce neler söylenmişti?

Anayasa Mahkemesi, "Şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez" hükmünü iptal etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kararı eleştirirken Zühtü Arslan’a yönelik "Ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" demişti.

AYM Başkanı Zühtü Arslan, dün bir sempozyumda başkanvekili tarafından okunan açılış konuşmasında, bu sözlere isim vermeden yanıt vermişti:

"Yargı kararları, özellikle AYM kararları kutsal metinler değildir. Eleştirilebilir, dahası eleştirilmelidir. Herhangi bir metni eleştirmek için öncelikle onu okuyup anlamak gerekir. Bu yargı kararları için de geçerlidir.

“İkinci olarak eleştirinin eleştirilenler bakımından etkili ve faydalı olabilmesi büyük ölçüde kullanılan üslûba bağlıdır. Yargı kararından ziyade kararı verenlere odaklanan ve eleştiri ötesine geçen ifadelerin fayda getirmeyeceği, zira eleştiriyi mecrasından uzaklaştıracağı açıktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.