Soylu açıkladı: Şehir değiştirenlere de karantina

Soylu açıkladı: Şehir değiştirenlere de karantina

İçişleri Bakanı, şehir değiştirenlerin 14 gün boyunca evden çıkmamasını ve misafir kabul etmemesini öneriyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle şehir değiştirenlerin de karantina altına alınması gerektiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Soylu’nun ifadelerine yer verdi.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

İçişleri Bakanı Soylu ile konuşurken yeni bir uygulamadan söz etti. “Bir şehirden bir şehre bir kişi gittiği andan itibaren, kaymakamlara ve valilere talimatımız nettir. Muhtarlarla, kaymakamlarla, valilerle, kolluk kuvvetleriyle tespitini yapacaksınız ve 14 gün onun evde izole olmasını sağlayacaksınız. Bazı illerimizde birkaç gün öncesi itibarıyla uygulamaya başladılar” dedi.

Bunun üzerine “Sadece yurtdışından gelenler değil, bir ilden diğerine gidenlere de mi karantina uygulanıyor?” diye sordum.

Soylu, “Valilerimize söylediğimiz, bu işin yaygınlaşmasını engelleyebilmek için eğer kendi vilayetlerinize başka vilayetlerden son 10 günde, 15 günde gelmiş olan varsa veya dün gelmiş, bugün gelmiş, ondan önceki gün gelmiş varsa... Yani şehir değiştirmiş olan varsa ulaşıp, uyarıp 14 gün evden çıkmamalarını söyleyebilmek ve mümkünse o eve misafir kabul etmemelerini söylemek” diye anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.