Sosyal medyada "İyikiTTBvar" kampanyası

Sosyal medyada "İyikiTTBvar" kampanyası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüsle mücadelenin yönetilişine eleştiri olarak "Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz" eylemi başlatan Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef alarak, TTB'nin derhal kapatılması gerektiğini savundu.

Bahçeli'nin sözlerine sağlıkçılar, meslek örgütleri ve muhalefetten tepki geldi.

MHP liderinin sözleri sonrası "İyi ki TTB var" ve "MHPKapatılsın" Twitter'da en çok kullanılan etiketlerden oldu.

TTB Covid-19 salgınından dolayı artan vaka sayısına dikkat çekmek ve yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz Haftası ilan etmiş ve hayatını kaybedenlerin anısına sağlık çalışanlarını 1 hafta boyunca siyah kurdele takmaya davet etmişti.

Bahçeli ne dedi?

"Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur.

"Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik "Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz" eylemi haince bir tertiptir."

Bahçeli ayrıca koronavirüsle mücadele için bilim insanlarının yeni bir heyet oluşturması gerektiğini de savundu.

Sağlıkçılar ve muhalefetten tepki:

MHP liderinin sözlerine sağlıkçılar, meslek örgütleri ve muhalefetten tepki gelirken, "Bahçeli" ve "İyi ki TTB var" Twitter'da en çok konuşulan konular oldu.

Türk Tabipleri Birliği "İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var..." mesajını paylaştı.

TTB, "Salgına Karşı Bilgilendirme ve Uyarı Türk Tabipleri Birliği'nin Yasal ve Etik Yükümlülüğü; Yaşama ve Yaşatma Mücadelemiz Tarihsel Hekimlik Sorumluluğunun Gereğidir" başlığıyla bir açıklama yayımladı:

"Türk Tabipleri Birliği tarihin süzgecinden günümüze ulaşan iyi hekimlik değerlerinin vazgeçilmez temsilcisidir. Giderek şiddetlenen ve binlerce insanımızın, onlarca hekim ile sağlık çalışanının ölümüne neden olan COVID-19 salgınının her aşamasında Türk Tabipleri Birliği bütün enerjisini insanlarımızın sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcamıştır.

"Türk Tabipleri Birliği'nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur. COVID-19 salgınında kaybettiğimiz meslektaşlarımızı siyah kurdele ile anmak ve başka kayıplar olmasın diye çabalamak ise kaybettiklerimize ve yakınlarına karşı vefa borcumuzdur.

Türk Tabipleri Birliği ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir. TTB Merkez Konsey üyeleri olarak sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız."

Ankara Tabip Odası da Bahçeli'ye tepki olarak 'Hekimlik Andı'nı paylaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TTB'ye "İyi ki varsınız" tweeti attı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Bahçeli'yi sorumsuzlukla suçlayarak "Türk Tabipleri Birliği'nin yanındayız" yazdı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) de Twitter'dan "TTB'ye saldırı halk sağlığına saldırıdır! Başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere, temel hak ve özgürlüklere yönelik saldırılara karşı emek, demokrasi ve halk sağlığı için mücadele veren Türk Tabipleri Birliği'nin yanındayız!!!" açıklamasını yaptı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de "İyi hekimlik ve yüreğimizdeki insan sevgisi kazanacak" mesajı paylaştı.

Bazı hekimler ve bilim insanları da Bahçeli'ye tepki gösterdi.

TTB'nin bir haftalık eylemine ABD'deki Türk hekimlerden de destek gelmişti.

Türk Amerikan Hekimler Birliği (Turkish American Medical Association-TAMA) "Türkiye'de sağlık çalışanlarının tükendiğini açıkça görüyoruz. O nedenle, Türk Tabipler Birliğinin bu farkındalık eylemini yürekten destekliyoruz ve Amerika'daki Türk hekimler olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.