Son anket: Hangi parti yüzde kaç oy alıyor?

Son anket: Hangi parti yüzde kaç oy alıyor?

Yöneylem Araştırma Merkezi'nin ağustos ayı anketine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a asla oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 56.9. Milletvekili seçiminde ise Millet İttifakı önde.

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi Ağustos ayı araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırma 26 istatistiki bölgeye bağlı 27 ilde 3 bin 40 kişiyle yapıldı. 

<p>"Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olursa Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusuna yurttaşların yüzde 56.9'u "asla oy vermem", yüzde 32.6'si "kesinlikle oy veririm" ve yüzde 8.1'i ise "Oy verebilirim de vermeyebilirim de" dedi.<br></p>

Araştırmada 'Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa kime oy verirdiniz?' sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti yüzde 25.8, CHP ise yüzde 21.9 oy aldı.

<p>"Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu üzerine çıkan sonuçta ise MHP'nin yüzde 7 olarak belirlenen seçim barajını dahi geçemediği görüldü.<br></p> Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti'nin oyları yüzde 31.5'e CHP'nin oyu Yüzde 27.1'e ulaştı. HDP barajı geçerken MHP baraj altında kaldı. İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 14.7 olarak hesaplandı. 

1.webp3.webp

"Hangi İttifaka oy verirsiniz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 36.7'si Millet İttifakı derken yüzde 34.7'si Cumhur İttifakı seçeneğini işaretledi. 

2.webp

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoan'a asla oy vermeyeceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 56.9 oldu.

4.webp

5.webp6.webp

13.webp14.webp15.webp16.webp

7.webp8.webp

9.webp10.webp11.webp12.webp

17.webp18.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.