Şirvan’da 142 madenci daha işten çıkarıldı

Şirvan’da 142 madenci daha işten çıkarıldı

Maden faciasının meydana geldiği Şirvan’daki Ciner Grubu’na ait bakır madeninde ana firma bünyesinde çalışan 142 madencinin daha işine son verildi. Daha önce de taşeron firmada çalışan 200 madencinin işine son verilmişti.

Siirt’in Şirvan ilçesinde 17 Kasım’da meydana gelen göçükte 16 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Maden Köyü’ndeki Ciner Grubu’na ait bakır madeninde işçi kıyımı yaşanıyor. Daha önce 4 taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 200'e yakın madenci işten çıkarılırken, bu kez de ana firmaya bağlı çalışan 142 işçinin 31 Ocak itibariyle çıkışlarının verileceği bildirildi. 

Çıkarılan işçilerin isim listesi de yayınlandı. Firmanın açık işletmede çalışan 449 işçiyi ise stoktaki mevcut cevherin bitirilmesinden sonra çıkarılacağı yönünde bir yazının Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildiği öğrenildi.

Aralarında maden işçileri, mühendis ve fabrika çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 460 işçinin işine son verecek ana firmanın, Çin’den getirilecek işçilerle kuyu sistemine geçeceği iddia ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.