Sırrı Süreyya Önder: Nöbetimiz Edirne'den Hakkari'ye kadar yayılacak

Sırrı Süreyya Önder: Nöbetimiz Edirne'den Hakkari'ye kadar yayılacak

Diyarbakır'ın ardından Yoğurtçu Parkı'nda devam edecek olan Adalet ve Vicdan Nöbeti başladı.

HDP’nin startını Diyarbakır’da verdiği Adalet ve Vicdan Nöbeti bugün İstanbul’da başladı.

Nöbetin başlayacağı Yoğurtçu Parkı’na HDP’li milletvekilleri giriş yaptı.

Birçok partilinin parka girmesine izin vermeyen polis, ‘parka sadece 30 kişinin alınacağını’ söyledi.

Parkın çevresine akrep tipi zırhlı araçlar ve TOMA’lar bekletiliyor.

HDP milletvekilleri Garo Paylan, Sırrı Süreyya Önder, Filiz Kerestecioğlu, Hüda Kaya, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, birçok sendika temsilcisi ve beraberindeki birçok partili Kadıköy HDP ilçe binasından sloganlar ile Yoğurtçu Parkı’na geldi.

‘YAŞASIN BARIŞ’

Parkın girişinde açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder; “Demokratik dayanışma iradesiyle buraya gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Özellikle hükümeti arkalarına alan medya Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Nöbetimizi bir çığ gibi Edirne’den Hakkari’ye kadar yaygınlaştıracağız. Bu nöbet, Türkiye’de demokrasi ve barış isteyenleri bir araya getirecek. Buna engel olamazlar.  Bizim seçilmiş belediye meclis üyelerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz büyük bir imha operasyonuna maruz bırakıldı. Ama başaramayacaklar. Yaşasın barış” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum