Şırnak Barosu adli yıl törenine katılmıyor

Şırnak Barosu adli yıl törenine katılmıyor

İzmir, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır barolarının da aralarında bulunduğu 40’ı aşkın baronun ardından Şırnak Barosu da Yargıtay’ın 2 Eylül tarihinde Beştepe’de yapacağı 2019-2020 yılı adli yıl açılış törenine katılmama kararı aldı.

Baronun resmi internet sitesinde duyurusu yapılan kararda, Anayasa’nın başlangıç hükümleri hatırlatılarak, adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapılmasının kuvvetler ayrılığını zedeleyeceği vurgusuna yer verildi. 
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Her adli yıl açılışlarında ifade ettiğimiz üzere; faili meçhul cinayetlerin halen soruşturulmadığı, Diyarbakır Barosu başkanı cinayetinin halen aydınlatılmadığı, 8’inci yılına giren Roboski Katliamı’nın faillerinin halen yargılanmadığı, yeterli delil yokluğunda ev araması, gözaltı ve tutuklama kararlarının keyfiyete dönüştüğü, KHK’ler ile temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği, kişilerin herhangi bir yargı kararı olmadan idari tasarruflarla halen ihraç edildiğini hatırlatmamız gerekiyor.
 
Bu kadar yoğun ağır hak ihlallerinin olduğu bir zamanda sizin de adli açılış törenleri ile zaman kaybetmemenizi diliyor, herkesin Anayasa’daki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak milli kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu kamu düzeninin tesisi için yoğun bir çalışma temenni ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.