Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ayhan toprağa verildi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ayhan toprağa verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki akşam silahlı saldırıya uğrayan Murat Ayhan’ın cenazesi toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde Ak Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan ile Ağabeyi Murat Ayhan evlerine giderken silahlı saldırıya uğramış saldırıda ağır yaralanan Murat Ayhan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetmişti.

Yüksekova Devlet hastanesi morgundan alınan Ayhan cenazesi Esentepe Mahallesinde bulunan Akarsu Camisinde yapılan törenin ardında Akalan Mezarlığında son son yolculuğuna uğurlandı.ayhan2Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, Kerim Yıldız, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Turgeneral Metin Tokel, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.ayhan1Ayhan'ın cenazesi toprağa verildikten sonra heyet Akarsu camisinde aileye başsağlı diledi. Burada açıklamada bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Dün hain terör örgütünün yapmış olduğu kalleşce saldırının Esendere Belde Başkanımızın kıymetli evladımızın abisi ile birlikte Esendere, bölgemizde mahalle arasında dolaşırken kalleşçe yapılan saldırı sonucu şehit vermiş vaziyetteyiz. Bu kalleş saldırıyı hepimiz lanetliyoruz. Burda görmüş olduğumuz o yürekli Hakkari ve Yüksekovalı kardeşlerimizi terör örgütlerine bir sözü var. Bütün Hakkari ve Yüksekovalılar tek yürek olmuş vaziyette bu vatan için, bu bayrak için her biri tek tek can vermeye hazırdır. Biz bu vatan için, bu bayrak için canımızı vermeye her zaman hazırız. En önemlisi bu mücadeleyi yaparken Valimiz, Komutanlarımız, Emniyetimiz bütün güçlerimizle birlikte devletimiz ve miletimiz kararlı bu mücadelede veririken vatandaşımızın zor ve dar gününde devlet olarak milletimizin yanındalar. Ben bu kararlı duruş için bütün Hakkarili kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Onların bu yürekli duruşu bizleri güçlendiriyor" dedi.

AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ahyan ise, "Onlarca kurşun sıktıktan sonra gelip kafasına sıkıyorlar hem de kardeşinin yanında arkasından ve önünden sıkıyorlar. Yere düşüyor tekrar gelip kafasına sıkıyorlar. Vatan sağolsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.