Şık, Yüksekova'da Bucak ve Dede Şemdinli'de FOTO GALERİ

Şık, Yüksekova'da Bucak ve Dede Şemdinli'de FOTO GALERİ

Halkların Demokratik Partisi 31 Mart yerel seçim hazırlıkları kapsamında Şemdinli ve Yüksekova'da seçim çalışmalarına devam ediyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mart seçimlerine 17 gün kala HDP Hakkari bölgesinde seçim çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık seçim çalışmaları kapsamında Yüksekova'da seçim bürosunu ziyaret etti.

Daha sonra HDP ilçe eş başkanı Hüsnü Beşer ve parti yöneticileri, Yüksekova eşbaşkan adayları İrfan Sarı, Remziye Yaşar ve Esendere adayları Mustafa ışık ve Semra Akdan ile birlikte esnafı ziyaret eden HDP'li vekil Şık, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Hakkari Milletvekili Sait Dede ile Kürt İttifakında yer alan KDP Bakur'un Genel Başkanı Sertaç Bucak ve HDP PM üyesi Zahide Besi ise iki gündür Şemdinli ilçesinde seçim çalışmalarına devam ettiler. .  

Şemdinli eski belediye başkanı Seferi Yılmaz, Şemdinli Belediye eşbaşkan adayları Felem Aker ile Sami Beşer'in de aralarında bulunduğu HDP heyetinin bugünkü durağı İlçeye bağlı Nehri (Bağlar) köyü ve mahalleleriydi.

Nehri Köyüne yaptıkları ziyaretin ardından Kayme Sarayı'nı ziyaret eden HDP heyeti adına açıklama yapan Hakkari milletvekili Sait Dede, şunları söyledi: "Kürt tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olan ve şeyh Ubeydullah’ın Kürt’ler arasında ulusal bir ittifakı gerçekleştirmek amacıyla sayısız metni kaleme aldığı Kayme Saray’ını ittifak üyelerimizle birlikte ziyaret ederek çalışma yürütüyor olmamız bizim için ayrı bir anlam ve önem taşımaktaydı. Gerçek anlamda ulusal birliğin sağlanarak kimi zaman tam kabuk tutmaya başlarken yine kaşınarak kanatılan bu yaranın kapanması yönünde tarihsel bir ana şahitlik etmekteyiz. Özellikle nehri bölgesinde bu çalışmanın yürütülmüş olması ayrı ve aynı zamanda tarihsel bir önem arz etmektedir." dedi. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum