Şiddetli çatışmalar başladı! IŞİD savunmaya geçti!

Şiddetli çatışmalar başladı! IŞİD savunmaya geçti!

Musul'un batısını kurtarmaya yönelik operasyon başlatan Irak güvenlik güçleri, IŞİD’in ciddi bir savunma hattı kurduğunu belirtti.

Musul’da Irak güvenlik güçleri ile IŞİD mensupları arasındaki çatışmaların şiddetlendi.

 

Rudaw Muhabiri, “IŞİD mensupları bombalı araçlarla saldırıya geçti ancak güvenlik güçleri öz konusu saldırıları son anda önledi” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Terörle Mücadele Güçleri’nden bir komutan, “Batı cephesinde savaş çok farklı bir aşamaya geçti. IŞİD ciddi bir savunma hattı kurdu” bilgisini paylaştı.

 

Irak Hava Kuvvetleri ile koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Musul’un batısındaki IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi.

 

Bu arada, operasyon kapsamında kentteki şeker fabrikasının kontrol altına alındığı öğrenildi.

 

 

Ninova Operasyonlar Komutanı Abdulemir Yaralla, ordunun Musul Havalimanı yönündeki bölgelerde kontrolü ele geçirdiğini söyledi.

 

Abdulemir Yaralla, “Güçlerimiz Teyaran bölgesine ulaşarak, Gazlaniye Üssü’nde kontrolü sağladı. Bu arada, Heşdi Şabi milisleri de 2 bölgeyi kurtardı” diye konuştu.

 

Irak Başbakanı Haydar Abadi,19 Şubat'ta Musul operasyonunun 3’üncü aşamasının başladığını duyurmuştu.

 

Musul operasyonunda çok sayıda ABD’li askeri uzman da yer alıyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.