Sezai Temelli: Bunlar daha dört teker pilli araba yapamıyor

Sezai Temelli: Bunlar daha dört teker pilli araba yapamıyor

Tanıtımı yapılan 'yerli otomobil'le ilgili "Ortada araba yok. İtalya'dan sipariş vermişler" diyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bütün fabrikaların özelleştirilip yabancı şirketlere satıldığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, gerçekte yerle otomobil olmadığını söyledi ve “O kadar yerli ve milliler ki bütün fabrikaları özelleştirmiş ve yabancı şirketlere satmışlar. Kanal İstanbul’un iki yakasını da Araplara satmışlar” dedi.

HDP’nin Batman kongresine katılan Sezai Temelli, konuşmasına 8 yıl önce Roboski katliamında ölenleri anarak başladı. Temelli, çocuklarının cenazelerine katıldıkları için yargılanan Roboskili annelerin Şırnak’ta yarın görülecek duruşması için katılım çağrısı yaptı.

‘LİBYA TEZKERESİNE HAYIR DİYECEĞİZ’

Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İdlib’den 80 bin kişinin Türkiye’ye doğru geleceğine ilişkin sözlerini hatırlatarak şunları söyledi: “Kim yarattı bu İdlib’i? Kim yarattı Suriye’deki bu durumu? İttihatçı zihniyetin Kürt düşmanlığındaki ısrarından kaynaklıdır. Suriye halkları kendi yaşamını inşa ederek, yeni bir çözüm yolu açmışken, IŞİD ve IŞİD artıklarıyla yeniden saldırıyorlar. Kobani’de halkları suçlamak yerine onlara minnettar olmak gerekiyor. Ama kolayını bulmuş işine gelmiyor ve Demokratik Suriye Güçleri’ne terörist diyorlar. Kendilerinden olmayan herkes onların gözünde terörist. Zıvanadan çıkmışlar, sebze ve meyve teröristi diyorlar. Asıl terörist bu iktidardır. İdlib’de yaşananlar on yıllık dönemin özetidir.”

Ocak ayı içerisinde Meclis’e getirilecek Libya tezkeresine de değinen Temelli, “Suriye’deki savaş yetmiyor şimdi de Libya tezkeresi getiriyorlar. Bunu eleştirdiğimizde ise dersine çalışmamış öğrenci gibi kitabı okumadan, kapağına bakmış ve konuşuyor. Bu argümanları halklara pazarlamaya çalışıyorlar. Diğer tezkerelerde olduğu gibi Libya tezkeresine de hayır diyeceğiz. Bugün muhalefet de Libya tezkeresine karşı. Bugün gerçek bir muhalefet yapma dönemi gelmiştir. Tezkereler halklara yıkım getiriyor. Buna izin vermeyeceğiz. Tezkere istiyorlar. Çünkü daha fazla silah satışı yapmak istiyorlar. Müteahhitler kazansın, dünürleri kazansın istiyorlar. Alay eder gibi bir mermi fiyatını soruyorlar. Biz merminin fiyatı ile ilgilenmiyoruz. Biz aş üretmek istiyoruz. Gelecek üretmek istiyoruz” dedi.

‘MUCİZENİN ADI HDP’DİR’

Yerli araba üretimiyle ilgili projeleri eleştiren Temelli şöyle konuştu: “Ortada araba yok. İtalya’dan sipariş vermişler milli ve yerli diyerek kafayı buna takmışlar. O kadar yerli ve milliler ki bütün fabrikaları özelleştirmiş ve yabancı şirketlere satmışlar. Kanal İstanbul’un iki yakasını da Araplara satmışlar. Bunlar daha dört teker pilli arabayı yapamıyor, buna da mucize diyorlar. Asıl mucize nedir biliyor musunuz? Asıl mucize demokratik bir ülke, demokratik onurlu bir barış yapmaktır. Bunu mucizeyi de HDP yapacaktır. Mucizenin adı HDP’dir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.