Sevin Ailesi engelli oğulları için yardım istiyor

Sevin Ailesi engelli oğulları için yardım istiyor

Yüksekova’da yaşayan Sevin Ailesi imkanlarının kısıtlı olduğunu belirterek, engelli çocukları İsmail Sevin’in tedavisi için destek bekliyor.

Yüksekova'da yaşayan 4 nüfuslu Sevin Ailesi, zor günler yaşıyor.2016 yılındaki yasak sürecinde evleri yıkılan aile, 7 yaşındaki engeli çocukları İsmail Sevin’i tedavi etmek istiyor. Tedavi için maddi durumlarının iyi olmadığını belirten aile, hem tedavi için destek bekliyor hem de tekerlekli sandalyede sabit duramayan %98 engelli İsmail için engelli puseti istiyor.

İsmail’in doğuştan beri engelli olduğunu kaydeden anne Meyan Sevin, “Ayakta duramıyor, yürüyemiyor. Yeme içmesi yok. Süt gibi bir şeyler ancak içiriyoruz. Yemek veremiyoruz çünkü yemeği çiğneyemiyor. Durumumuz da iyi değil, iyi doktorlara gösteremiyoruz. Kirada oturuyoruz. Evimiz yıkılmış. Oğlumuzu ilaçla tedavi etmeye çalışıyoruz. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım talep ediyoruz. Kiradan kurtulmak istiyoruz, kira parasını ödemekte zorlanıyoruz. Kendi evimiz olsaydı biraz daha rahat durumda olurduk. Elimizde engelli çocuğumuz var. Her 3 ayda bir Van’a götürmek zorunda kalıyoruz. Oğlum için engelli puseti de istiyoruz. Çünkü alacak imkanımız yok. Sandalyesi (engelli puseti) olsa bahar geldiğinde sokağa çıkartıp dolaştırırım.” dedi.

Yazın inşaatlarda çalıştığını kış mevsiminde de işsiz kaldığını belirten baba Ersalan Sevin ise, “İş yok. İmkanlarımız kısıtlı. İsmail’in yürümesi, konuşması yok. 3 ayda bir Van’a götürüyoruz ama istiyoruz ki İstanbul yada Ankara’ya götürelim, doktorlara gösterelim. Yetkililerden ve hayırseverlerden bize yardım etmelerini talep ediyoruz. İsmail’in boynu, el ve ayakları sabit duramadığı için kendisini tekerlekli sandalyeye oturtamıyoruz. Ancak engelli puseti olursa boynu sabit durur. Ama bizim de engelli puseti alacak paramız yok” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.