Seven ailesinin mutlu günü

Seven ailesinin mutlu günü

Hakkari’de oturan Şırnaklı işadamı Mehmet Seven, oğlu Özgür Seven Kırıkkale’li öğretmen Başak Dinleri görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdiler.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Başak ve Özgür çiftinin düğünü kent merkezinde 5 kilometre uzakta bulunan Bay köyünde yapıldı. 

Düğün törenine, Federal Kürdistan Bölgesi’nden Goyi aşiret büyüğüğ ve KDP yöneticisi Azad Goyi,  Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, eski siyasetçiler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri;  Şırnak, İstanbul, Van ve çevre il ilçelerden gelen çok sayıda davetli katıldı. 

Düğüne katılan davetlilerin yöresel elbiseleri ile Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekerken, misafirler  büyük kuyruklar oluşturarak damadı ve gelini tebrik edip hediyelerini verdiler. 

Federal Kürdistan Bölgesindeki Goyi aşiretini temsilen düğüne geldiklerini anlatan Azad Goyi Hakkari’nin Küt geleneklerini temsil eden ender kentlerden biri olduğunu söyledi. Bu düğğün vesilesi ile Hakkari’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Goyi, düğüne katılan herkese teşekkür etti. 
Buradaki düğüne katılıp akrabaları ile olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Azad Goyi, Hakkari düğünlerinin dillere destan olduğunun altını çizerek,” İki gündür  Hakkari yöresindeyim halkın hepsi referandumu merak ediyor. Ne olacak merak ediyorlar. Sayın Barzani’nin referandumum tarihi için geri adım atıp atmayacaklarını merak ediyorlar. Ben partinin bir yönetici Barzani ailesine yakın biri olarak şunu söylüyorum. Sayın Barzani emretmiş bu referandum yapılacak. Sonuç ne olursa olsun bu illaki yapılacak. İnşallah Barzani’nin eli ile Kürdistan kurulacak. Kürdistan’ın tamamında bu düğünde olduğu gibi eğlenip bunu kutlayacağız.  Her şehirde, her köyde her dağda biz kutlamalarımızı yapacağız” şeklinde konuştu. 

işadamı Mehmet Seven ise, Türkiye’nin değişik illerinde ve yurtdışında gelerek bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür etti.

foto-galeri-icon-010-1-005.pngvideo-ikonu-008.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.