Sevda Noyan'ın 'Atatürk'ün hatırasına hakaret' soruşturmasında takipsizlik kararı

Sevda Noyan'ın 'Atatürk'ün hatırasına hakaret' soruşturmasında takipsizlik kararı

Yazar Sevda Noyan hakkında 10 Kasım 2013 tarihinde Twitter'da yaptığı paylaşımda Atatürk'e alenen hakaret ettiği gerekçisi ile yürütülen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

DHA'nın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında, şüphelinin "Bugün putları kırma günü. Kendimize gelme günü. Bir ölümlü kuldan gel bizi kurtar diyenlere ibretle bakma günü. Bugün hep o gün..." yazıyı paylaştığı belirtildi. Paylaşım sonrası şikayet üzerine şüpheli hakkında, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan başlatılan soruşturma, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile takipsizlikle sonuçlandı.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sözleri tepki toplamıştı

Sevda Noyan, yazar Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' adlı programında 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili sözleri yüzünden tepki çekmişti ve hakkında dava açılmıştı.

Noyan programda, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız maddi manevi olarak. (…) Bizim sitede halen 3-5 kişi var, benim listem hazır" demişti.

Noyan daha sonra kendisini, "Bu ülkede kim darbe yapıyorsa ben darbecilerin karşısındayım, hakkımı savunurum elime ne geçiyorsa" sözleriyle savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.