Sesten 2 kat hızlı yolcu uçağı

Sesten 2 kat hızlı yolcu uçağı

ABD’li bir firma, sesten iki kat hızlı yolcu uçağı geliştirdi. ‘Concorde’un oğlu’ olarak tanımlanan uçak sayesinde, 7 saatlik New York-Londra seferi sadece 3,5 saat sürecek. Uçağın ilk uçuşunu 2026'da gerçekleştirmesi hedefleniyor

ABD’li bir firma, sesten iki kat hızlı yolcu uçağı geliştirdi. ‘Concorde’un oğlu’ olarak tanımlanan uçak sayesinde, 7 saatlik New York-Londra seferi sadece 3,5 saat sürecek. Uçağın ilk uçuşunu 2026’da gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Concorde, dünyanın ilk süpersonik uçağı olarak biliniyor. 27 yıl boyunca çalıştı, ancak Ekim 2003’te bir daha kullanılmamak üzere yere indirildi. Fakat havacılık meraklılarının Concorde sevdası hiç bitmedi. Bazı firmalar, “Concorde’un Oğlu” olarak adlandırılan yeni süpersonik jetler gösterdi. Hatta NASA, “Concorde’un oğlu” olarak adlandırılan X-59 QueSST süpersonik uçağın küçültülmüş bir versiyonunun testlerini yaptı. Fakat “Concorde’un Oğlu” olarak adlandırılan bir süpersonik jet daha var; O da Boom Supersonic’in büyük projesi olan “Overture.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.