SES Hakkari Şubesi kongreye gitti!

SES Hakkari Şubesi kongreye gitti!

Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi 10’uncu   Olağan Genel Kurulu yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK Hakkari Şubeleri Sendikası toplantı salonunda yapılan kongreye, HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, İl Genel Meclisi Eş Sözcüsü Nazmi Coşkun, belediye encümenleri, İHD yöneticileri, STK temsilcileri, KESK bileşenleri ve sendika üyeleri katıldı.

Eski Hakkari Belediye Meclisi Üyesi ve Görevden Alınan Eşbaşkan Hümeyra Armut’un divana getirildiği kongrede divan üyeliklerine ise Tarım Orkam-Sen Hakkari temsilcisi Emin Tan ile Eğitim-Sen Mali Sekreteri Murat Balıkesir getirildi.

Divan adına söz alan Eski Belediye meclis üyesi Hümeyra Armut, kongreye katılan bütün davetlilere teşekkür etti.

SES’in öncesi dönem Şube Başkanı Musa Bor, kongrede yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir çok alanda olduğu gibi sağlık alanında çalışan kamu emekçilerinin KHK ile mağdur edildiğini söyledi.

Bor,” Türkiye’de kriz derinleştikçe emeğe her türlü saldırılarda sistematik olarak devam ediyor. İşsizlik, yoksulluk, eşitsizlik ve adaletsizlik git gide derinleşiyor. Kapitalizm bir kez daha yapısal krizini  emeğe ve  ezilenlere saldırarak sömürüyü derinleştirerek ve yaygınlaştırarak aşmak istiyor. Yine İdlib etrafında yaşanan gelişmeler önümüzdeki gidişatın önemini belirleyecek. Bu saray politikaları ülkemizi derin krizlere sokmuştur. Kriz hem ekonomik hem de siyasaldır. Savaş fırsat bilinip pek çok hakkımız gasp ediliyor. Sağlık alanında yaşanan sorunlar gün be gün artmaktadır. Bir grup azınlığın toplumun çoğunluğuna uyguladığı zorbalığı kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

HDP Hakkari Millet Vekili Sait Dede ise, bir gecede çıkarılan KHK ile ihraç edilen eski bir SES üyesi olduğunu ifade ederek, sağlık emekçilerinin yaşadığı sıkıntıları birebir yaşayan ve şahit olan eski bir SES üyesiyim dedi.

Hükümetin Kürt siyaseti ve Ortadoğu politikalarını eleştiren Dede ekonomik gidişatın gittikçe kötüye gittiğine dikkat çekti. 

Dede, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

”Hükümet dediğin kapitalist sistem tıkanmış zaten o yüzden sağa sola savruluyor. Her yere saldırıyor. O saldırıları biraz daha artıracak. Çünkü sonlarının geldiğini biliyorlar. Çünkü bu haksızlıklarının bu hukuksuzlukların hesabını bu halk soracak. Ama bunu hızlandırmak için bu iktidarı oradan düşürmek için, demokratik bir ortamı sağlamak için bizlere de daha fazla iş düşüyor. Biz örgütlülüğümüzü arttırmalıyız. Biz hak davamızdan asla ödün vermemeliyiz. Eğer bugün herhangi bir arkadaşımız veya sağlık çalışanı bir arkadaşımız ben sesimi çıkaramam, ben işimden olurum derse ve bütün bu haksızlıklara hukuksuzluklara sesini çıkarmasa emin olun emin olun faşizim kazanmış olacaktı. O atılmasa arkadaşı atılacaktır. İşten atmayı bırakın bir yere yarın öbür gün yatak odalarımıza kadar karışacaklar.” İfadelerini kullandı.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve SES Genel Merkezi tarafından kongreye gönderilen mesajların okunduğu kongrede SES’in  mali ve faaliyet raporları okunarak oylandı.

Konuşmaların ardından 41 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede seçimlere gidildi. SES’in  yeni başkanı ve yönetiminin daha sonra belirlenmesi bekleniyor.

SES’in yönetim kurul asil listesi şu isimlerden oluştu:-

Gülay Çetin, Nergis Gülseven Çetin Taş, Orhan Salim, Adem Kesici, Remzi Özer, Murat Kaya ve Mehmet Yalçın

3-20200216150936.jpg4-890.jpg1-20200216150936.jpg2-20200216150936.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum