Serinlemek isterken hayatlarından oldular

Serinlemek isterken hayatlarından oldular

Urfa ve Maraş’ta yaşanan üç ayrı olayda serinlemek için baraj göletlerine giren biri Suriye uyruklu 3 kişi boğularak yaşamlarını yitirdi. 

Ülke genelinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle biri yabancı uyruklu 3 kişi serinlemek isterken hayatlarını kaybetti. Ölümle son bulan vakalardan biri Urfa’da yaşandı. Atatürk Barajı Gölü’ne giren Suriye uyruklu Muhammed Ayod ve ismi öğrenilmeyen 1 kişi, bir süre sonra gözden kayboldu. Gençlerin gözden kaybolduğunu görenler durumu hemen jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ekipler gelene kadar ise çevredekiler ismi öğrenilemeyen kişiyi kurtararak sudan çıkardı. Kurtarılan kişi, Bozova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
İhbarla gelen su altı arama polisleri ise Ayod'un cansız bedenine ulaştı. Ayod'un cesedi otopsi için Urfa Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Diğer iki ölüm olayı ise Maraş’ta yaşandı. Arkadaşları ile birlikte serinlemek için Kılavuzlu Mahallesi’ndeki Kılavuz Baraj’ına giden Muhammet Uykun (15), girdiği baraj gölünde bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın sonunda Uykun dalgıçlar tarafından barajdan çıkarıldı. Kıyıda yapılan kalp masajıyla hayata dönen Uykun, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
 
Kentin Pazarcık ilçesindeki Kartalkaya Baraj Göleti’ne giren Dadal Kanlı (15) da kısa süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye dalgıçları Kanlı’nın cansız bedenine ulaştı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Kanlı’nın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.