Şemdinli'deki mülteciler yardım bekliyor

Şemdinli'deki mülteciler yardım bekliyor

Irak ve Suriye'de savaştan kaçan binlerce Türkmen ve Arap mülteci, bu kez Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde soğukla savaşıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde, Irak ve Suriye'deki çatışmalardan kaçan binlerce Türkmen ve Arap mülteci kışın sert koşullarına karşı çadır ve bırandalarda kalıyor. Kampta kalan Mülteciler kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyor.

IŞİD terör örgütünün Irak ve Suriye’deki saldırıları ile Şii milislerden oluşan ve mezhepçi politikası nedeniyle eleştirilen Haşdi Şabi örgütünün, son günlerde Kuzey Irak’a dönük başlattığı operasyonlar yüzünden çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan binlerce Türkmen, ve Arap, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesine sığındı. Irak, İran ve Türkiye sınırında bulunan Şemdinli Derecik Jandarma Karakol Komutanlığı askeri üs bölgesinde kendi imkânlarıyla yaptıkları derme çatma çadırlarda hayat mücadelesi veren mülteciler, yardım beklediklerini söylediler.

Soğuk havalar nedeniyle geçen ay 6 aylık bir bebek yaşamını yitirmişti. 

1-232.jpg2-207.jpg3-159.jpg4-131.jpg5-093.jpg6-072.jpg7-055.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.