Şemdinli'deki darp iddiasında bir polis görevden uzaklaştırıldı

Şemdinli'deki darp iddiasında bir polis görevden uzaklaştırıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki darp iddiasıyla ilgili köylüler savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan kişilerin bazı güvenlik görevlilerince darp edildiği iddiasıyla ilgili bir polis memuru görevinden uzaklaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şemdinli ilçesinin Altınsu Mahallesi'nde 5 Ağustos tarihindeki operasyon esnasında PKK'lilerin açılan ateş sonucu bir polis memurunun şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonda gözaltına alınan bazı kişilerin darp edildikleri iddiasıyla Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları başvurunun ardından başlatılan adli ve idari soruşturma devam ediyor.

Valiliğin söz konusu soruşturma kapsamında savcılığa müracaat eden vatandaşların teşhisi üzerine bir polis memurunu "kuvvetli suç şüphesi" nedeniyle görevinden uzaklaştırdığı öğrenildi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, iddiaların araştırılması için adli ve idari incelemelere ivedilikle başlandığı, bu doğrultuda Emniyet Genel Müdürlüğünden de müfettiş görevlendirildiği belirtilmişti.

Hakkari Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada da kusuru olan personel tespit edilirse haklarında gerekli tahkikatın yapılacağı duyurulmuş, "Bunun dışında bazı haber ajanslarında ve sosyal medyada güvenlik güçlerinin vatandaşlarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadır" ifadesi kullanmıştı.

1-(1).jpg.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.