Şemdinli'de mülteci kadın ve çocuklar konulu panel

Şemdinli'de mülteci kadın ve çocuklar konulu panel

HDP Şemdinli İlçe Örgütü, mülteci kadın ve çocukların yaşamlarını konu alan panel düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe Örgütü, mülteci kadın ve çocukları konu alan bir panel düzenledi. HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, aktvist Seyhan Başak, İHD Hakkari yönetim kurulu üyesi Pınar Yılmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı panele çok sayıda kişi katıldı.

Panelde söz alan Seyhan, mülteci kadınların göç öncesi, göç sırası, göç sonrası yaşadıkları taciz, tecavüz bununla beraber gelişen psikolojik sorunlarına dikkat çekti.

İHD Hakkari yönetim kurulu üyesi Pınar Yılmaz ise 2015 yılından günümüze yaşanan insan hakları ihlalleri ve mülteci istatistiklerine değindi.Konuşmaların ardından panel, katılımcıların soru ve cevaplarıyla son buldu

1-20201129101954.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.