Şemdinli'de hayatını kaybeden Kore gazisine tören

Şemdinli'de hayatını kaybeden Kore gazisine tören

Kore gazisi Selim Gezer hayatını kaybetti. Çocukları ve felçli eşi ile birlikte 2 odalı bir evde yaşayan 86 yaşındaki gazi Gezer, "13 ay boyunca savaştık ama şimdi 2 odalı bir evde 13 nüfus yaşam savaşı veriyoruz, halimizi soran bile yok" demişti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Konur köyü Dereyanı mezrasında yaşayan Kore gazisi Selim Gezer hayatını kaybetti.

 Vefat eden Kore gazisi Selim Gezer için Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Yakup Güven, Belediye Başkanı Tahir Saklı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Erdoğan Carık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Duaların okunmasının ardından Gezer, Şemdinli Asri Mezarlığı'nda dualarla defnedildi. 

 

128363729_1123588434763825_8778800513491382697_n.jpg

'KORE GAZİSİ GEZER YAŞAM SAVAŞI VERİYORDU'

Şemdinli Beşevler Mahallesi'nde çocukları ve 8 yıldır felçli olan eşi ile birlikte 2 odalı bir evde yaşayan 86 yaşındaki Kore gazisi Selim Gezer, "13 ay boyunca savaştık ama şimdi 2 odalı bir evde 13 nüfus yaşam savaşı veriyoruz, halimizi soran bile yok" demişti.

2012 yılında Savaş anılarını da anlatan Gezer, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"17 Eylül 1950'de İskenderun Limanı'ndan hareket ederek 25 gün süren bir yolculuktan sonra 12 Ekim'de öncü takım olarak Pusan Limanı'na ulaştık. 20 Ekim'de de Taeg şehrine vardık.13 ay boyunca oradaki dağlarda göğüs göğse savaştık. Bazen ayda 5 gün dinlenmeye gelirdik, sonra yine cepheye giderdik. Halen oradan nasıl sağ döndüğümüze inanamıyorum" 2 bölük, 1 takım bir mangada yer alıyordum. Bir gün yine savaşmaya gidiyorduk.16 Çinli askeri esir alıp komutanlarımıza teslim ettik. Onlar da Amerikalı yetkililere teslim etti. Aynı gün başka bir mevziyi almaya gittik. Komutanımız yüzbaşıydı. Süngüler takıp, 'Allah Allah' diyerek gittik. Bizi fark eden düşman askerleri üzerimize bomba yağdırdı. Yanımda bulunan 2 arkadaşım şehit düştü. O günü yaşadığım sürece unutamıyorum. 13 ay boyunca savaştık. Halen sağ olarak kurtulduğumuza inanamıyorum. Allah'ımaşükürler olsun. Sağ olarak döndük. Türkiye'ye tekrar dönüşümüz ise 30 gün sürdü. Şimdiye kadar hiçbir Kore vatandaşı bizim ziyaretimize gelmedi. Bundan 5-10 yıl önce Kore Cumhurbaşkanı bizlere mektup gönderip, 'Gelin bizi ziyaret edin' dedi. O zaman gidecek imkanımız yoktu. Koreli yetkililer bizi davet ederse arkadaşlarımla birlikte gitmek isterim."Cebinden gazilik madalyasını çıkaran gazi Gezer, duygulu anlar yaşadı. Kore'de Türkiye adına savaştıklarını belirten Selim Gezer, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına oralarda savaştık. Mağdurum, isterim ki hükümet bizlere yardım etsin.13 nüfusum var. Hepimiz bu gazilik maaşı ile geçiniyoruz. Eşim 8 yıldır felçli, kendisine gelinim bakıyor. Aile olarak çok zor durumdayız. Ben ve eşim ihtiyarız. İsterlerse gelip halimizi görebilirler" 

ozel-haber-kore-gazisi-yardima-muhtac-3261155_o-001.jpgozel-haber-kore-gazisi-yardima-muhtac-2-3261155_o.jpgozel-haber-kore-gazisi-yardima-muhtac-3-3261155_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum