Şemdinli'de Genç Kadın, KOSGEB Desteğiyle İş Sahibi Oldu

Şemdinli'de Genç Kadın, KOSGEB Desteğiyle İş Sahibi Oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan girişimci kadınlardan Selda Öveç Kılıç kendi işini kurdu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) düzenlediği 'Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan girişimciler, 50 bin liralık hibe desteğini almaya hak kazandı. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan girişimci kadınlardan Selda Öveç Kılıç, 50 bin liralık hibe, 20 bin liralık da kredi kullanarak 'Mavilim' adını verdiği giyim mağazasını açtı.

Açılış kurdelesini kesen Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman, "Genç kadın girişimcimiz güzel bir yola başvurdu. Kendisine güvenerek bir iş yeri açtı. Kendisini tebrik ediyorum ve hayırlı kazançlar diliyorum. Her genç kendi işini kurmak için emek verip, proje üretirse devlet de destek olur" dedi.

Açılışa Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçe esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.

23435452_153602538583575_368397310_n.jpg1-215.jpg88.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.