Şemdinli'de fırtına seraları yıktı

Şemdinli'de fırtına seraları yıktı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı derecik beldesinde etkili olan şiddetli rüzgâr hayatı olumsuz etkiliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı derecik beldesinde etkili olan şiddetli rüzgâr hayatı olumsuz etkiliyor.  Fırtına nedeniyle belde de bulunan seralar hasar görürken dün akşamdan beri elektrikler kesildi

Edinilen bilgiye göre, Şemdinli’nin Derecik beldesinde dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli fırtına gece saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Fırtına nedeniyle Belde’nin Orta Mahallesinde bulunan seralar zarar gördü. Fırtına nedeniyle bir çok ürün de zarar gördü.

Derecik beldesinde ilk seracılık faaliyetine başladığını anlatan Hamit Üstündağ iki gündür etkili olan fırtına nedeniyle büyük çapta zarara uğradıklarını belirterek yetkililerden zararlarının karşılanmasını istedi.

Üstündağ şöyle konuştu, ’Derecikte modern seracılığı başlattık ve ürünlerimizi tamamen organik şekilde üretip ucuz fiyatlarla halkımıza hizmet veriyorduk dün yaşanan fırtına seralarımızı yerle bir etti. Yaklaşık 30 bin tl zararımız var, Yetkililerden zararımızın karşılanması için yardım bekliyoruz’

3-215.jpg2-284.jpg4-189.jpg01-116.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.