Şemdinli'de araç geçişi sırasında patlama: 2 ölü

Şemdinli'de araç geçişi sırasında patlama: 2 ölü

Irak'ın Erbil kentine bağlı Soran ilçesinden Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesine gelen Mahmut Kaya'nın otomobilin geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Irakı'ın Erbil kentine bağlı Soran ilçesinden Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesine gelen Mahmut Kaya'nın otomobilin geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Irak topraklarında meydana gelen patlamada, Kaya ile yanında bulunan ve akrabası olduğu belirtilen 1 Irak vatandaşı öldü. Derecik Beldesi'nin Umurlu Köyü Yolgeldi mezrasına yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Irak topraklarındaki Üppe bölgesinde meydana geldi. Irak'ta nişanlanan ve evlilik hazırlıkları yapan Mahmut Kaya (30), ailesini getirmek üzere Irak vatandaşı olan bir akrabası ile birlikte yola çıktı.

Derecik beldesine gelmek üzere yola çıkan Kaya ve arkadaşının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı inflak etti. Meydana gelen patlamada otomobilde bulunan Kaya ve yanındaki akrabası olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaya ve ismi açıklanmayan akrabasının cenazeleri Soran'a götürülürken, olay Şemdinli'de yaşayan alesini yasa boğdu. Soran'daki işlemlerininin ardından da Kaya'nın cenazesinin Şemdinli'ye getirileceği belirtildi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.