Şemdinli'de 2 ayrı operasyon: Silah ve mühimmat ele geçirildi

Şemdinli'de 2 ayrı operasyon: Silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari Valiliği Şemdinli'nin alan ve Yufkalı köylerinde düzenlenen ayrı ayrı operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini duyurdu. 

Valilikten yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 11.05.2019 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Alan Köyü Cevizlipınar mevki kırsal alanında icra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde; 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi. 

Valiliğin ikinci açıklamasında ise Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyü kırsalında düzenen operasyon ile ilgili şu bigiler paylaşıldı."11.05.2019 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Yufkalı Köyü Seve Mahallesi kırsal alanında icra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde; 1 adet 12 kilogram tuzaklanmış tüp, 1 adet küçük tüp, 1 adet basma düzeneği, 1 adet güneş paneli, 1 adet ocak, 1 adet 12 voltluk akü, 4 adet pil, 500 gram çivi, 1 adet şemsiye, 750 gram boya ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.