Şemdinli Sanayi Sitesi hizmete hazır!

Şemdinli Sanayi Sitesi hizmete hazır!

Şemdinli Esnaf Odasının girişimi ile 2012 yılında yapımına başlanan 16 bin m2 alana kurulan 50 işyerinin bulunduğu ve yaklaşık 7.5 milyon TL’ye mal olan Şemdinli Sanayi Sitesi’nde sona gelindi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkalığı’nın girişimleri ile 2008 yılında yatırım programına alınan ve 2012 yılında yapımına başlanan Şemdinli Sanayi Sitesi hizmete hazır. 

Şemdinli – Yüksekova yolunda 16 bin m2 alana kurulu ve her biri 180 m2 olan 50 iş yerinin bulunduğu Sanayi Sitesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin katkıları ile yapıldı. 

Yapımında büyük emeği olan Hakkari Esnaf odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, kısıtlı imkanlara rağmen Şemdinli’nin bir sanayi sitesine kavuştuğunu belirerek, “ Kimi zaman kazma küreğimizi alarak işçiler ile birlikte çalıştık, inandık ve başardık’ dedi. 

50 işyerinin bulunduğu sanayi sitesi ile bilgi veren Tekin, “Sanayi sitemizde 50 işyeri mevcut olup her iş yeri 140 m2 kapalı 40 m2 açık olmak üzere toplamda 180 m2 alana sahiptir. 250 metre uzunluğunda istinat duvarı ile çevrili olup çevre kirliliğine karşı kanalizasyon için paket arıtma kurduk. 50 m3 su deposu ve 24 saatte yaklaşık 400 ton su depolayan kuyu sondaj suyu çıkardık. Üç kattan oluşan toplamda 450 m2 idare binası yapıldı. Cami, toplantı salonu ve idare ofisi yapıldı. Araç park alanı ve oturma parkının da olacağı sanayi sitesinin Altyapı çalışmaları DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) desteği ile yapıldı. Sanayi Sitemiz hizmete hazır olup en kısa sürede sanayici esnafımızın taşınmasını sağlayacağız.  Daima esnafımızın hizmetinde olduğumuzu ve bundan sonra da esnafımıza ve bütün Şemdinli halkına hizmet etmeye devam edeceğimizi belirtir, Sanayi Sitemizin Esnafımıza ve Şemdinli’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.  

3-603.jpg1-814.jpg2-744.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.