Şemdinli küçük Sanayi Sitesi DAKA ile ayağa kalkıyor

Şemdinli küçük Sanayi Sitesi DAKA ile ayağa kalkıyor

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak Şemdinli ilçesinden kurulacak olan küçük sanayi sitesinin alt yapı modernizasyon projesi için DAKA ile protokol imzaladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2018 Yılı Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Alt Yapı Modernizasyon Projesi”nin imza töreni düzenledi. 

Hakkari valiliğin toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Hakkari valisi Cüneyit Orhan Toprak, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile Hakkari Esnaf Odaları Başkanı ile Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Tekin katıldı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın yüzde 75 oranında finanse ettiği proje kapsamında Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi’ne (KSS) arıtma sistemi paketi kurulması, 250 metre istinat duvarı yapılması ve sondaj çalışmasıyla 50 tonluk su deposu kurulması planlanmaktadır. Proje ile sanayi sitesinin altyapısının düzenlenmesi, üretim ve hizmet sunma koşullarının iyileştirilmesi, müşteriye daha sağlıklı bir ortamda hizmet sunulması, üretimin gelişmesine katkıda bulunulması ve istihdamın arttırılması hedefleniyor.

2012 yılında kurulumuna başlanan ancak henüz faaliyete geçmeyen Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin ilçenin değişik yerlerinde faal 50 üyesi bulunmaktadır. Ayrıca 25 üyenin başvurusu alınmış olup altyapı çalışmaları devam etmektedir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ile kooperatif için tahsis edilen alan üzerinde üyeler için yeni dükkânlar yapılmaktadır. 2018 yılının Ağustos ayında bu işletmelerin faaliyete geçmesi planlanmaktadır. 

 

Toplantıda Basın mensuplarına açıklama bulunan Hakkari valisi Cüneyit Orhan Toprak şunları söyledi: ‘’Bilindiğiniz gibi Şemdinli ilçemizde 2012 yılından itibaren küçük sanayi sitesi ve dükkanları çalışması ve inşaat çalışmaları devam ediyor alt yapının da belli bir kısmı içme suları ve kanalizasyon gibi tamamlanmış durumda geriyi çok küçük bir üst yapı kısmı kaldı buna Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımız kredi desteğini sürdürüyor.

DAKA teşkilatımızla beraber küçük sanayi sitesi ile valiliğimiz arasından yaptığımız protokol çerçevesinden yüzde 75 ‘i ajansımız tarafından karşılamak üzere alt yapının kalan son rötuşlarını tamamlıyoruz yaklaşık 1,5 milyon yatırım gerçekleştiriyoruz bu vesile ile arıtma kısmını tamamlıyoruz.50 tonluk bir su deposu koyarak burada vatandaşlarımızın ticaretle uğraşan küçük sanayi sitesindeki esnaf kardeşlerimize en iyi hizmet verebilecekleri ortamı sağlamış bulunuyoruz.Bu vesile ile DAKA yönetim kuruluna genel sekreterimize özelikle teşekkür ediyorum Hakkari ve ilçelerine gerek sosyal kültürel gerekse de alt yapı ve üst yapı faaliyetlerine bize çok büyük destekleri oluyorlar Hakkari’nin bir yatırım merkezi haline dönüşmesinde gözle görülür şeklinden bize destekleri faydaları oluyor bugünden aynı şekilde 50 tane esnafımızın çok seri ve donanımı tamamlanmış bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmelerine vesile olacak küçük sanayi sitemizin tamamlanmasına vesile oluyoruz; 2 ay kadar üst yapının da tamamlanıp tamamen hizmete girecek küçük sanayi sitemiz 50 dükkanımız bunun haricinde de yine 25 vatandaşımız, esnafımız müracaatta bulundular 50 tane olan dükkan sayısını inşallah önümüzdeki dönemde 75 dükkana çıkararak hem istihdam meydan getireceğiz hem de Şemdinli halkına bir çok alanda sanayi ile ilgili güzel bir hizmet sağlamış olacağız.’’

1-516.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.