Selvi: Zarrab davasında yeni iddianame yolda

Selvi: Zarrab davasında yeni iddianame yolda

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Reza Zarrab'ın itirafçı olmasıyla davada ikinci aşamaya geçildiğini yazdı. Selvi'ye göre, bu aşamada yeni bir iddianame hazırlanacak ve İran ambargosunun delinmesi sırasında şahısların hesabına geçen gelirler incelenecek.

İktidara yakınlığıyla tanınan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, ABD’nin Reza Zarrab davası üzerinden Türkiye ekonomisine darbe vurmaya hazırlandığını yazdı. Selvi, Zarrab’ın itirafçı olması sonrası ‘operasyonun siyasi ayağının’ başlayacağını, İran’a yönelik ambargonun delinmesi sırasında şahısların şahsi hesaplarına geçen paranın inceleneceğini ve bu aşamada ‘bir numaralı hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu’ belirtti.
 
‘İKİNCİ AŞAMA BAŞLAYACAK’
 
Selvi, bugünkü yazısının ikinci bölümünde, “Bu operasyonun siyasi ayağında ise  bir numaralı hedef, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Çünkü Zarrab’ın itirafçı olmasıyla operasyonun ikinci aşaması başlayacak” dedi. Operasyonda birinci amacın Zarrab’ı itirafçı yapmak olduğunu belirten Selvi, “Bu başarıldı. İkinci aşamada ise Zarrab’ın verdiği bilgiler ışığında yeni bir iddianame hazırlanacak” ifadelerini kullandı.
 
‘ŞAHISLARIN HESABINA GEÇEN BÖLÜMLER’
 
Selvi, bu yeni iddianameyi şu ifadelerle anlattı: “Ambargoyu delmek amacıyla yapılan faaliyetler mercek altına alınacak. Ambargodan sağlanan gelirlerin resmi kayıtlara giren bölümü ile şahısların kişisel hesabına geçen bölümleri üzerinde durulması bekleniyor. Zarrab kendini kurtardı ama bu dava Türkiye açısından her geçen gün daha yakıcı hale geliyor.” (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.