Selvi: Devlet kayyım atıyor da ne oluyor, halk yine HDP'yi seçiyor

Selvi: Devlet kayyım atıyor da ne oluyor, halk yine HDP'yi seçiyor

'Seçimle gelen kayyımla, kayyımla gelen seçimle gidiyor. Kayyım atayacaktınız, o zaman seçime ne gerek vardı anlayışını doğuruyor.'

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının yankıları sürüyor. Hükümetin halk iradesine darbe olarak aldığı karar, hem toplumsal muhalefet hem de iktidar çevrelerinde birinci gündem maddesi.

Ülke gündemine oturan görevden almaları bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, kayyım kararını sorguladı. Kayyım kararının önceden alındığını, İstanbul seçimleri nedeniyle kararın uygulanmasının geciktiği bilgisine ulaştığını paylaşan Selvi, "Kayyım kararı üzerine görüştüğüm bir yetkili, 'İstanbul seçimlerinin yenilenmesi nedeniyle karar gecikti' dedi. Belli ki İçişleri Bakanlığı’nda hazırlık daha önceden yapılmış" dedi.

KAYYIM KARARINI VE ZAMANLAMAYI SORGULADI: DEVLET PUSUYA MI YATTI?

“Madem belediye başkanlığından alınacak kadar terör suçlularıydı, bunların seçimlere girmesine niye izin verildi?” diyen Selvi, şu soruyu sordu: "Madem bunların görevden alınacak kadar suçları olduğu biliniyordu, o nedenle ses çıkarılmadı, bugünler için hazırlık mı yapıldı? Bir anlamda devlet pusuya mı yattı?"

"Halk HDP’yi seçiyor, iktidar yerine kayyım atıyor" diyen Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

'DEVLET KAYYIM ATIYOR DA NE OLUYOR, HALK YİNE HDP'Yİ SEÇİYOR'

"Kayyım işi bir tahterevalliye dönüştü. Halk HDP’yi seçiyor, iktidar onları alıyor, yerine kayyım atıyor. Tekrar seçme gidiliyor, halk yeniden HDP’yi seçiyor, iktidar tekrar kayyım atıyor. Bu kısırdöngü devam edip gidiyor. Aslında bu demokrasimizin içine düşürüldüğü çıkmazı gösteriyor. 

Diyarbakır’da 62.9’la, Van’da 53.8’le, Mardin’de 56.2’yle HDP kazandı. Devlet kayyım atıyor da ne oluyor? Halk yine HDP’yi seçiyor."

HDP'nin 31 Mart'ta yüksek oy oranıyla geri aldığı belediyelerin kayyımları, geride bıraktıkları büyük borçlar ve birçok usulsüzlük iddiasıyla gündem olmuştu.

'SEÇİMLE GELEN KAYYIMLA, KAYYIMLA GELEN SEÇİMLE GİDİYOR'

Demokrasinin kayyımdan kurtarılmadan sorunun aşılmayacağını ifade eden Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Seçimle gelenler kayyımla, kayyımla gelenler seçimle gidiyor. Bu durum demokrasi standardımızı düşüyor. Kayyım atayacaktınız, o zaman seçime ne gerek vardı anlayışını doğuruyor. Demokrasimizi kayyımdan, HDP’yi de terörden kurtarmadan biz bu işin içinden çıkamayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.