Selvi: Babacan cephesinde gelişmeler var

Selvi: Babacan cephesinde gelişmeler var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Babacan’ın parti programının konuşulmaya başlandığını aktardı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni bir parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın milletvekili transferine sıcak bakmadığını belirti. "Babacan cephesinde gelişmeler var" diyen Selvi, "Birlikte yola çıktıkları isimlere göre Babacan’ın Erdoğan faktörünü daha çok dikkate aldığı söyleniyor" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin, "Siyasette yeni oyun planı" başlığıyla yayımlanan yazının bir bölümü şöyle: 

BABACAN SICAK BAKMIYOR

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan cephesinde de gelişmeler var. Babacan’ın milletvekili transferine sıcak bakmadığı biliniyordu. Babacan’ın “Gelenler bagajıyla gelecek. Seçim döneminde bize yük olacaklar” dediği ifade ediliyor. Milletvekili transferi peşinde değil ama bazı özel görüşmeler yaptığı biliniyor. Babacan’ın AK Parti’den ayrılanlar şeklinde bir parti kurmak yerine liberal, merkez sağ ve soldan yeni beyinleri siyasete taşımayı amaçladığı söyleniyor. Babacan’ın bir yandan da Erdoğan’ı kolladığı ifade ediliyor. Birlikte yola çıktıkları isimlere göre Babacan’ın Erdoğan faktörünü daha çok dikkate aldığı söyleniyor.

Bu arada Babacan’ın parti programı da konuşulmaya başlandı. Parlamenter sistemi esas alacak olan Babacan’ın kamuoyunun karşısına alternatifli öneriyle çıkması bekleniyor.

1- Güçlendirilmiş parlamenter sistem.

2- Denge ve denetleme mekanizmaları yeniden düzenlenmiş başkanlık sistemi.

Babacan’ı önplana çıkaran ekonomideki başarısı oldu. Yeni partide de ekonominin önplana çıkması bekleniyor. Ancak Babacan’ın sadece ekonomi değil, “ekonominin önünü açan bir siyasal sistem” önerisi yapacağı söyleniyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.