Selden ölenlerin sayısı 168'e yükseldi

Selden ölenlerin sayısı 168'e yükseldi

Almanya ve Belçika'da aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 168'e yükselirken, yüzlerce kişiden halen haber alınamıyor.

Almanya'da Çarşamba gününden bu yana devam eden sağanak yağış nedeniyle meydana gel sel ve su baskınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor. Ülkenin batısındaki Rheinland-Pfalz'da ölü sayısı 98, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde de 43 olarak kaydedildi. Böylelikle hayatını kaydedenlerin sayısı 141'e yükseldi. Sel sonrası kendilerinden haber alınamayan çok sayıda kişiyi arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.  

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Pazar günü afet bölgesine giderek, yetkililerden bilgi alması bekleniyor. 

Belçika'da da sel felaketi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 27'ye çıktı. Cumartesi öğleden sonra 4 kişinin cesedine daha ulaşıldı. Belçika makamları, en az 103 kişinin de kayıp olduğunu belirtiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.