Selçuk Mızraklı'ya tahliye çıkmadı

Selçuk Mızraklı'ya tahliye çıkmadı

Seçilmiş Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'nın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Mızraklı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 10 Şubat'a erteledi.

Yerine kayyım atanan ve 22 Ekim’de tutuklanan seçilmiş Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın yargılanmasına  Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Görevden alındıktan sonra ‘gizli tanığın’ ifadeleri gerekçe gösterilerek, ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Mızraklı, mahkeme salonunda yer alamadı. Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan Mızraklı’nın avukatları Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Mehmet Emin Aktar ve Zülal Erdoğan duruşmada hazır bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan hebere göre DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri ve Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş ile sivil toplum örgütü temsilcileri duruşmayı izledi.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, Mızraklı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Şubat’a erteledi.

mizrakli.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.