Sel, Yüksekova’nın Yumrutaş köyünü vurdu!

Sel, Yüksekova’nın Yumrutaş köyünü vurdu!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak sele neden oldu. İlçeye bağlı 5 köyde etkili olan  sel felaketi Yumrutaş köyünde büyük yıkıma yol açtı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İlçeye bağlı Demirkonak köyünün Yumrutaş ve Çukurca Mezraları ile Aşağı Uluyol  ile Yukarı Uluyol köylerinde öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur, sele yol açtı.

Yumrutaş köyünün içinden geçen derenin taşması nedeniyle köprüler yıkıldı, ağaçlar devrildi. Köyün içinden geçen yollar kullanılmaz duruma geldi. Ekili alanlarda büyük hasara yol aça sel ot bağlarını sürükledi, bağ ve bahçeler çamur içinde kaldı. Toprak altına gömülen kışlık peynirler sel sularına kapıldı. Bir çok ahırın yıkıldığı köyün camisi ise sel suları ile dolup taştı.

Köy sakinlerinden Naci Demir,  öğleden sonra aniden bastıran yağmurun sele yol açtığını belirterek, “Öyle bir sel kalktı ki köyümüzde hiçbir şey kalmadı. Bahçelerimiz, evlerimiz, büyük zarar gördü. Kimse imdadımıza gelmedi. Biz devletin bize bir yardım yapmasını, köyün içinden geçen derenin etrafına duvar yapmasını istiyoruz” dedi.

Ziya Kılıçak da yetkililerden destek talebinde bulunarak, “Kaymakamlık ile valilik bize bir çare bulsun. Bize hiçbir şey kalmadı. Destek istiyoruz. Ahırlarımız yıkılmış, evler yıkılmış, bahçelerimiz mahvolmuş, Köprüler yıkılmış. Otumuz kalmadı” dedi.

Köylerinde büyük hasar oluştuğunu anlatan Vedat Aslan ise zarar ve ziyanlarının karşılanmasını istedi.

Sel sularının köy camisine girdiğini belirten Feramez Kom yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Burası Yumrutaş Köyünün camisidir. Öğleden sonra sel geldi. Köy berbat oldu. Bu zaten camidir. Caminin içine de girdi. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Devlet gelsin baksın. Yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

1-20200712235244.jpg2-20200712235244.jpg3-20200712235244.jpg

1-20200713001226.jpg2-20200713001226.jpg4-993.jpg

5-655.jpg6-469.jpg7-326.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum