Şehit asker için Hakkari'de tören düzenlendi

Şehit asker için Hakkari'de tören düzenlendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan asker, törenle memleketine uğurlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü Masura Yaylası bölgesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Salih Dinç(26) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlı'ında akşam saat 21.30'da düzenlenen törene, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti il Başkanı Emrullah Gür, il Özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Fırat, kurum amirleri. polis ve askerler katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Dinç'in Türk bayrağına sarılı tabununun tören alanına getirilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, şehit Dinç'in özgeçmişi okundu. Duaların okunmasının ardından, şehit Dinç'in naaşı omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Hava muhalefeti nedeniyle şehit Dinç'in cenazesi karayoluyla Van'a, ordan da uçakla memleketi Giresun'a uğurlanacağı belirtildi.

4-526.jpgimg_2180.jpg2-830.jpg5-375.jpg3-659.jpg6-278.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.