Şehit asker, Hakkari'de törenle memleketine uğurlandı

Şehit asker, Hakkari'de törenle memleketine uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi sınır bölgesinde, PKK tarafından İran'dan açılan taciz ateşi sonucu  ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan asker için tören düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesinin Tuğ Tepe üs bölgesinde, PKK'lılerce İran istikametinden açılan taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Durak şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alınırken, açılan taciz ateşi sonucu şehit düşen Durak için Hakkari Dağ ve Komanda Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. 

Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, asker ve polisler katıldı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Durak'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından da gözgeçmişi okundu. Yapılan duaların ardından, silah arkadaşlarının omuzlarında helikoptere konulan Durak'ın naaşı memlemeti Diyarbakır'a uğurlandı.

1-20200624124309.jpg3-20200624124309.jpg01-222.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.