Sebze fiyatları artınca, evinin salonunda yetiştiriciliğe başladı

Sebze fiyatları artınca, evinin salonunda yetiştiriciliğe başladı

Kahramanmaraş'ta berberlik yapan Harun Altınsoylu, sebze fiyatları artınca evinin salonunu seraya çevirdi. Altınsoylu, 1042 pet bardağa ektiği tohumların 900'ünün fide verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde berberlik yapan 2 çocuk babası Harun Altınsoylu, fiyatların olağan dışı artması üzerine sebzeleri kendi evinde yetiştirmeye karar verdi.

? Apartmanda yaşayan Altınsoylu, bahçesi olmadığı için 600 lira harcayarak evin salonunu seraya dönüştürdü.

1042 tane pet bardağa domates, salatalık, biber ve kornişon tohumları eken Altınsoylu, biberi en son 12 liraya, domatesi de 7 liraya aldığını belirterek, “Bu yıl sebze ve meyve fiyatlarının atışından dolayı böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik. 1042 tohum ektik ve yaklaşık 900 fidemiz oldu, yüzde 85- 90 oranında sonuç aldık. Bunları tek başıma yetiştirmedim,” diye konuştu.

Serayı kurarken ziraat mühendisi arkadaşlarından ve üniversite öğrencilerden destek aldığını belirten Harun Altınsoylu, en büyük destekçisini eşi Fatmagül Altınsoylu olduğunu ifade etti.

Altınsoylu, “Burası evimizin salonu. Eşim naif bir insan olduğu için ilk başta ‘olur mu öyle şey’ diye sordu, sonra ‘Sen yaptıktan sonra güzel yaparsın zaten’ dedi sağ olsun, Allah razı olsun en baştan beri onun da desteği var. Ben olmadığım zaman eşim bakımını yaptı, kızım suyunu taşıdı. Esasen ticari bağlamda değil de hobi olarak yapmaya karar vermiştik en başında,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.