SDG, Fırat Nehri'ni geçti

SDG, Fırat Nehri'ni geçti

Rakka harekatına katılan SDG üyeleri, Fırat Nehri'ni geçti. Harekatta kullanılacak tank ve zırhlı araçlar köprü olmayan yerlerde feribotlarla taşındı.

Suriye’de IŞİD’in başkenti olan Rakka’ya yönelik harekat devam ediyor. Harekata katılan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), tankları ve iş makinelerini feribotlarla Fırat Nehri’nden karşıya geçirdi.

Koalisyon güçlerinin hava desteğinde başlatılan Rakka harekatı operasyon Tabka ilçesi ve Tabka Barajı çevresinde yoğunlaştı. YPG’nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri, köprü olmayan yerlerde tankları, zırhlı araçları ve iş makinelerini Fırat Nehri’nden feribotlarla karşı kıyıya taşıdı. Tank ve iş makinelerinin taşındığı fotoğraflar SDG’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Operasyon ile ilk etapta Tabka barajı ve hava üssünün kontrolünün alınması ele geçirilmesi planlanıyor. DHA

rakka-firat-sdg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.