SDG, en büyük petrol yatağını IŞİD'den aldı

SDG, en büyük petrol yatağını IŞİD'den aldı

Demokratik Suriye Güçleri (SDG), Suriye’nin en büyük petrol yatağı olan Deyrizor'daki El Umer'i kontrol altına aldı. 2014 IŞİD'in eline geçen petrol yatağı, Suriye'deki üretimin yüzde 25'ini karşılıyor.

Suriye ordusunun da son aylarda ele geçirmek için hamle yaptığı Deyrizor’daki petrol yataklarının bir bölümünü SDG güçleri IŞİD’den aldı. Kentin doğu istikametinde bulunan Meyadin ilçesine bağlı El Umer Petrol yatağı SDG’nin kontrolüne girdi.
 
Suriye’deki petrol üretiminin yüzde 25’ini karşılayan El Umar petrol  sahası, 2014 yılının ortalarında IŞİD tarafından ele geçirilmişti.
 
SDG’nin 9 Eylül’de başlattığı Deyrizor harekatı kapsamında kentin kuzey kırsalındaki ilerleyişi de devam ediyor.
 
YPG, 23 Eylül’de de Deyrizor’un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi Konoko’yu almış, bu ayın başlarında ise Cafra petrol sahasını ele geçirmişti.
 
IŞİD, son üç yılda bu petrol sahalarından milyonlarca dolar gelir elde etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.