Savcılıktan Ayşe öğretmen için flaş karar

Savcılıktan Ayşe öğretmen için flaş karar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatılan öğretmen Ayşe Çelik 'in infaz erteleme talebini ikinci kez kabul etti. Ayşe Çelik, talebi kabul edilmeseydi bebeğiyle cezaevine girecekti.

Öğretmen Ayşe Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman'ın başvurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavccılığı, Çelik için ikinci kez 6 ay infaz erteleme kararı verdi. Kararda, yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, talebin 5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirleri hakkındaki kanunun 17'inci maddesinde değerlendirilmesi gerektiği anlaşıldığı belirtilerek, "İnfazı gereken kararda, yazılı cezanın yukarda belirtilen tarihler arasında, infazına 2'inci kez ara verilmesine, kararla birlikte süresinde cezanın çektirilmesi için başvurmadığında hakkında yakalama emri çıkarılacağının bildirilmesine karar verildi" denildi.

Başsavcılığın kararına göre, ikinci infaz erteleme tarihi 17 Nisan 2019 tarihinde bitiyor. Ceza ertelenmeseydi Ayşe Çelik, 31 Ekim'de bebeği ile birlikte cezaevine girecekti.

2016 yılında telefonla katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasında 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik, 6 aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan'da 6 aylık kızı ile birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Ayşe Çelik'in isteği üzerine, daha sonra 6 aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edilmiş, Çelik'in avukatının başvurusu ile Diyarbakır İnfaz Hakimliği, infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik'in 4 Mayıs'ta tahliye edilmesini sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.