Savcı 13 Gazeteciye Tahliye İstedi

Savcı 13 Gazeteciye Tahliye İstedi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 29 gazeteci ve yazarın yargılandığı davada duruşma savcısı Atilla Taş ve Murat Aksoy'un aralarında bulunduğu 13 gazetecinin tahliyesi yönünde mütalaa verdi.Haberin Kürtçesi için tıklayın15 Temmuz darbe girişiminin ardı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu iddia edilen gazetelere yönelik soruşturma kapsamında açılan 29 gazeteci ve yazarın yargılandığı davada duruşma savcısı Atilla Taş ve Murat Aksoy'un aralarında bulunduğu 13 gazetecinin tahliyesi yönünde mütalaa verdi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşen davanın ilk duruşması pazartesi günü görüldü.

Ne olmuştu?

30 Ağustos’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında aralarında gazeteciler ve akademisyenlerin bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 27'si tutuklanmıştı. Farklı zamanlarda tutuklanan gazeteci ve yazarlar 8 ayrdır davanın başlamasını bekliyor.

AA, gözaltı kararını "FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyon” başlığıyla duyurmuştu.

Yargılananlar Millet, Cihan Haber Ajansı, Zaman, Meydan, Yeni Hayat, Bugün gazeteleri, Rotahaber ve Samanyolu Haber siteleri çalışanları, sahipleri ve yazarlarından oluşuyor.

29 kişi yargılanıyor, 26^sı tutuklu, ikisi hakkında yakalama kararı var, birisi tutuksuz sanık.

İddianamede Said Sefa hakkında 22.5, diğer 28 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Yargılananların isimleri alfabetik sırayla şöyle:

Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyemin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Said Sefa, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.