Savaştan kaçtılar, Şemdinli'de bekletiliyorlar

Savaştan kaçtılar, Şemdinli'de bekletiliyorlar

Kamışlo'dan Federe Kürdistan Bölgesi'ne, oradan da Türkiye'ye geçmek isteyen 10 kişilik Süryani aile günlerdir Hakkari'nin Derecik beldesinde bekletiliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Suriye'nın Haseke kentinde yaşayan ve savaş nedeniyle yurtkarını terk etmek zorunda kalan 10 kişilik Süryani aile kaçak yollar ile önce Irak Federe Kürdistan Bölgesi’ne göç eder, bir süre Erbil’de kalan aile, burada tanıştıklaarı kaçakçılarrın yardımı ile Türkiye'ye geçmeye karar verirler.

Türkiye’ye geçmek isteyen 10 Süryani’yi sınırdan geçirebileceğini söyleyen kaçakçılardan biri, paralarını aldıktan sonra sırra kadem basmış. daha sonra tanıştıkları bir başka kaçakçının rehberliğinde Hakkari’nin Şemdinli İlçesine bağlı Derecik beldesininin Samanlı (Mavan) köyü sınırına geçebilmişler.

Hem Erbil’de hem de Derecik’teki ara bölgede büyük sıkıntılar ile karşılaşan aile 15 gündür Türkiye, Suriye ve Irak sınırının birleşme noktası olan Derecik’te bir ara noktada bekletiliyorlar. 

Tek dertleri Türkiye’ye geçmek olan aile umutsuzlukla bekleyişini sürdürüyor.

Aile taleplerini ise “Türkiye’ye giriş işlemleri, bir kampa yerleşmemiz uzun sürebilir. Bu süreçte bizim en büyük ihtiyacımız dört duvar. Kadınların rahat edebilmesi için de bu önemli. Bizi her türlü tehlikeye açık bu bölgeden alsınlar, yıkanabileceğimiz bir yere alsınlar istiyoruz” şeklinde dile getiriyor.pass-haber.jpg

Kaynak:Gazeteduvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.