Sarı: Şu ana kadar yapılan beton yollar şimdiden bozulmaya başladı

Sarı: Şu ana kadar yapılan beton yollar şimdiden bozulmaya başladı

Yüksekova'daki yol çalışmaları ile ilgili açıklama yapan İrfan Sarı, “Dünyada neredeyse mahalle aralarına bile yapılmayan beton yollar Yüksekova’da yapıldı” dedi.

Hakkari'nin 100 bin nüfuslu ilçesi Yüksekova’da yıllardır yaşanan yol ve su sorunu devam ederken bir yandan da bu sorunların giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Görevden alınan Yüksekova eski belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, “Dünyada neredeyse mahalle aralarına bile yapılmayan beton yollar Yüksekova’da yapıldı ve yollar şimdiden bozulmaya başladı” dedi. 

Daha önce yapılan ihalenin iptal edilerek 7 milyon TL daha düşük bir fiyatla ihalenin yeniden başka bir firmaya verildiğini belirten Sarı, birinci kayyım yönetimi döneminden sonra ilçenin yıkılan mahallelerine dönük bir projenin yapıldığını ancak bu projenin yerine getirilmediğini söyledi. 

Eşbaşkanlar olarak görevlerinden alındıktan sonra yeni atanan kayyumun, ihaleyi iptal ederek 32 kilometre yol asfaltı için yeniden ihaleye çıktığını belirten Sarı, “Bu yolların yapılması için toplam 20 milyon TL gerekirken, bu kez yapılan ihale 13 milyon TL’ye yapıldı. Ancak yapılan ihale sonrası öğrendik ki yollara asfalt değil beton dökülüyor. İhale sonrasında garip bir şekilde dünyada neredeyse mahalle aralarına bile yapılmayan beton yollar Yüksekova’da yapıldı. Burası adeta bir pilot bölge seçilmiş gibi yollar daraltıldı. İmara aykırı bir şekilde kaldırımlar yapıldı. Burada yapılan işlem sonucunda 7 milyon kırım ile ilçede sağlıklı bir işin yapılamayacağı ortadadır. Şu ana kadar yapılan beton yolların şimdiden bozulmaya başladığını görüyoruz. İlçemizde kış aylarında hava sıcaklığı neredeyse eksi 40’lara kadar düşüyor. Dökülen betonun bu soğuklara dayanamayacağı ortadadır. Açıkçası burada yapılan işlemin toplumun geleceği için değil, müteahhitlerin insafına göre yapılmış bir iş olarak kabul etmek gerekiyor” diye belirtti.  (Yüksekovahaber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum