Sancar: Bu sabah da operasyonlarla uyandık

Sancar: Bu sabah da operasyonlarla uyandık

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar: Bu sabah da operasyonlarla uyandık, iktidarın sistematik davrandığı tek konu HDP'ye baskısıdır

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bütün İskenderun halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıyı kınadığımı tekrar belirtiyorum. Bu sabah da partimize yönelik operasyonlarla uyandık. Gözaltılar var, sayılarını şu an net olarak bilmiyoruz ancak bunun yeni bir durum olmadığını da biliyoruz. İktidarın sistematik, tutarlı davrandığı tek konu HDP'ye baskısıdır."

"Alo AKP hattı kurmuşlar. Şırnak ve ilçelerinde kendilerini İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan bir birim olarak tanıtan kişiler aralarında HDP'li meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi telefonla arıyorlar, 'HDP'li olduğunuz için pişmanlık yasasından yararlanmak ister misiniz?' diye soruyorlar. Cizre'de iki binden fazla aile aranıp neden HDP'ye gidiyorsunuz diye soruyorsunuz."

"Asıl olan bizim ortak mücadeleyi örgütleyebilme becerimizdir. Eğer bunu başarabilirsek bu iktidarın ne kadar zayıf olduğunu görecek, daha fazla güç biriktireceğiz. Faşist baskıları durdurmanın ne kadar kolay olduğunu göreceğiz. Bunu bekleyerek, bunu sadece seçimlere bel bağlayarak, bugünkü mücadeleyi yok sayarak başaramayız. Mücadele her gün yeniden kurulmalıdır."

"Fransa ile bir tartışma yaşanıyor... HDP her türlü inanca aynı derecede saygı gösterme anlayışı üzerine kurulmuş bir partidir... Bu nedenle herhangi bir inancın aşağılanmasına yönelik saldırıları veya açıklamaları ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmez. Ancak bir dinin saldırgan politikalara alet edilmesini de asla kabul etmez. Bu konuda tutarlı olabilmek için hem inançlara saldırılara karşı çıkmak aynı zamanda inançların istismarına da karşı çıkmak durumundayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.