Sanatçı Aydın Aydın'dan 'Çepik ' programına davet

Sanatçı Aydın Aydın'dan 'Çepik ' programına davet

Sanatçı Aydın Aydın, Salı günü memleketi Hakkari'de TRT-Kürdide canlı yayınlanacak olan 'Çepik 'programı öncesi kente gelerek programı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın, Salı günü memleketi Hakkari'de TRT-Kürdide  canlı yayınlanacak olan  'Çepik 'programı öncesi kente  gelerek programı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Her hafta içi TRT Kurdi-de canlı yayınlanan 'Çepik ' programı önümüzdeki hafta Salı günü Hakkari'de canlı yayınlanacak. Program sunucusu Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın, programı öncesi geldiği memleketi Hakkari'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 Sabah saatlerinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Türk Halk Müziği Sanatçısı önümüzdeki Salı günü Hakkari il Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda akşam saat 20.00'da canlı yayınlanacak olan 'Çepik' programı öncesi açıklamalarda bulundu. Hakkari Valiliğinin katkılarıyla , yapılacak olan 'Çepik ' programı öncesi kent merkezindeki billboardlara sanatçıların afişleri asıldı. Sanatçı Aydın, billboardların yanına geçerek programı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aydın kendi memleketinde bu programı yapacakları için son derece mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:

 "Çünkü Hakkari süslü bir gelin gibi süslenmiş. Türkiye'nin dört bir yanında ve Türkiye'nin bütün renkleri , güçlü sesleri iki gün sonra Hakkari'de olacaklar. O yüzden de bugün Hakkari cennetin bir köşesi gibi .O güneşin güzelliği, Sümbül dağının yamaçlarındaki karlar her şey muhteşem. Bütün sanatçı arkadaşlarıma buradan seslenmek istiyorum. Yıllar önce de Türkülerimle seslendim. Herkesi buraya bekliyoruz. Buraya Türkiye'nin değişim bölgelerinde sanatçılarımız geliyor. Bu konuda bizlere destek veren Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve TRT-Kürdiye teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanında Karadeniz'de, Orta Anadolu'da, İstanbul'da, Doğu Güneydoğuda bir çok isim Hakkari'ye geliyor. Burada Hakkarili hemşerilerimin ve insanların da eğlenmeye , oynamaya ihtiyaçları vardı . Çepik' programım 7'inci yıla giriyor.Türkiye'nin dört bir yanında çok değişik programlar yaptım. Fakat burada memleketim Hakkari'de çok daha heyecanlıyım. İnşallah Hakkâri'mizin Folklörünü, giyimini, kuşamını, yemeklerini, bütün güzelliklerini Salı günü Hakkari Kültür Turizm Müdürlüğümüzün salonunda bütün dünyaya tanıtacağız inşallah, Programa bütün Hakkarili hemşerilerimi davet ediyorum"dedi.

basliksiz-2-004.jpg88f469fc-adb5-4df4-9555-6a25db359d4f.jpg

basliksiz-2-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.